Hoppa till sidans innehåll

Ny chefstränare och klubbchef

25 APR 2020 09:42
Vi hälsar vår nya chefstränare och klubbchef, Fredrik Åkesson, hjärtligt välkommen! Här berättar Fredrik lite grand om sig själv och sin gedigna tennisbakgrund.
  • Skapad: 25 APR 2020 09:42

Hej alla medlemmar i Vellinge TK!


Jag heter Fredrik Åkesson och börjar i klubben den 1 maj som klubbchef/tränare. Jag är otroligt glad och ser fram emot att börja i Vellinge tennisklubb tillsammans med styrelsen och alla tränare som engagerar sig i klubben idag. Det skall bli mycket inspirerande att möta alla spelare och medlemmar.

Som junior höll jag på med många olika idrotter som fotboll, ishockey och tennis.  Jag valde tennisen vid 15-16 års ålder. Där jag växte upp fanns det tennisbanor i villaområdena och jag lirade så ofta jag kunde. Jag började spela i Kronprinsens TK och kom in i det snabbt och började spela i lag, där vi var med och fightades med de bästa. Vi hade bra sammanhållning i klubben. Jag hjälpte till som tränare i tennisskolan och tyckte det var roligt. Efter tiden i Kronprinsen spelade jag i Bellevue TK.

I mitten av 90-talet fick jag nys om ett tränarjobb i Schweiz via svenska tennisinstitutet. Jag blev där ansvarig för en mindre klubb och tränade även turister som en service åt ortens hotell.  Jag var där 2 vändor/säsonger. Efter en kort tid på hemmaplan bar det av till Spanien, då en tysk klubb sökte en spelande tränare och jag blev inbjuden på ett träningsläger till Spanien.  2-3 veckor senare landade jag i Stuttgart där jag var tränare i 2 klubbar. Jag spelade för ett lag och tävlade en hel del där. Efter 2 år fick jag ett erbjudande att bli ansvarig för träningsverksamheten i en annan klubb. Jag stannade i den klubben i 10 år. Vi hade ett bra och roligt samarbete i form av utbyten och tävlingsresor med Mbtk. Det kom ner svenska spelare och spelade i dam och herrlaget under sommaren. Under tiden i Tyskland började jag jobba i Italien (Garda sjön) som tränare i en tysk tennisskola. Ett samarbete som består än idag.

2007 gick resan hemåt med/till min nuvarande fru. Vi är gifta sedan 2016 och har 2 döttrar på 8 och 10 år. Jag började som tränare i Mbtk och Lbtk. Det var svårt att kombinera 2 klubbar, så jag bestämde mig för Lbtk där jag fick mer och mer ansvar och stannade kvar till 2017. I min senaste klubb MTK har jag varit i ca 2 ½ år som tränare och ansvarig för tävlingar och padel sektion. Jag har haft många utvecklande år i dessa klubbar.

Har ni funderingar/frågor så tveka inte att kontakta mig!
Vi ses snart på utebanorna!
 
Vänliga hälsningar
Fredrik Åkesson

Skribent: Fredrik Månsson
Epost: Adressen Gömd

 

Matchi bokningssystem 

Nyhetsbrev 


Vellinge TK:s sponsorer

 

 

MÜLLERS MÖBLER

 

 

 

Bjorns

Skåneidrotten

SISU Idrottsutbildarna

 

 


FINT MINNE!

Tennisens Dag 2013-04-14


 

Integritetspolicy


Postadress:
Vellinge TK - Tennis
c/o David Löf, Skogsgatan 12
23533 Vellinge

Besöksadress:
Trädgårdsgatan
23533 Vellinge

Kontakt:
Tel: +46708189218
E-post: This is a mailto link