Hoppa till sidans innehåll

Utdrag ur "Tennispasset"


Några utdrag ur Svenska TF:s "Tennispasset>":

"Historiskt sett har tennisjuniorerna i Sverige fått en allsidig träning. I dagsläget vet vi att skolidrotten kraftigt dragits ner och att spontanidrottandet och spontantennisen minskat. Dessutom specialiserar sig juniorerna allt tidigare på tennis. Alla dessa faktorer bidrar till att tennisklubbarna får ta ett större ansvar för den enskilda juniorens idrottsliga utbildning och utveckling. Med andra ord ställs det allt större krav på klubbarna och tränarna.

De flesta föräldrar släpper barnet fem minuter innan träningens början och hämtar barnet direkt efteråt. Det blir varken uppvärmning, koncentration eller fysträning och tennisen blir lidande.
Är klubbens målsättning att få fram duktiga tävlingsjuniorer räcker det idag inte med ett organiserat fyspass per vecka."

"Träningspassen inleds alltid med en uppvärmning som får igång hela kroppen. Obligatoriska inslag i uppvärmningen är en rejäl pulshöjning, koordinationsövningar samt aktiv rörlighetsträning. Andra moment som också förekommer är löpskolning, snabbhet och spänstträning samt träning av den viktiga bålstabiliteten. 
I den avslutande delen av träningen läggs fokus på styrke- och uthållighetsträning. Det kan vara alltifrån cirkelträning i gym till olika medicinbollsövningar eller vanlig distanslöpning. Det som är gemensamt är att träningen i så stor utsträckning som möjligt anpassas efter den konkreta situationen som man som spelare ställs inför på tennisbanan.

Uppdaterad: 30 MAR 2018 17:42

Postadress:
Vellinge TK - Tennis
c/o Ulf Gustafsson, Rödhakegatan 41
23538 Vellinge

Besöksadress:
Trädgårdsgatan
23533 Vellinge

Kontakt:
Tel: +46708189218
E-post: This is a mailto link

Se all info