SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge Tennisklubb

Tennis för alla

Vellinge tennisklubb välkomnar alla som vill spela tennis. Tjej eller kille, gammal eller ung, erfaren spelare eller nybörjare - vi har plats för alla och vårt mål är att du ska få ut det mesta möjliga utav sporten vi älskar. Ju mer och bättre blandning vi har, desto roligare har vi och desto bättre fungerar klubben för alla. Vi ser nu ett ökat intresse på tjejsidan och vi hoppas kunna locka ännu fler tjejer genom nya lag, träningsgrupper mm. 

 
Välkommen med din anmälan!
Anmäl dig här
Om du vill börja träna i Vellinge Tennsiklubb, Anmäl dig här » 

Om du enbart vill bli medlem i klubben, Registrera dig här » 

Priser för träning och medlemskap
Priser för träning (per termin):
 
Träning för minior i minitennisgrupp 1 timme/vecka: 825 kr
 
Träning för juniorer(18 år):
1 timme/vecka: 1150 kr
2 timmar/vecka: 1950 kr
3 timmar/vecka: 2600
4 timmar/vecka: 3200
 
Träning för seniorer:
1 timme/vecka: 1700 kr
2 timmar/vecka: 3400 kr
 

Våra terminer ser ut så här för 2023:

Vårtermin: 9 januari –  30 april

Sommartermin: 2 maj -  27 augusti 

Höstterminen: 28 augusti - 17december

Upperhåll  vårtermin: Vecka 14, 17/4 och 1/5

Uppehåll under sommaren: Veckorna 27,28 ,29 och 18/5, 6/6, 24/6 och 25/6.

Om du är ny i klubben och vill börja träna, Anmäl dig här »
 
Enbart medlemskap
 
Du kan också välja att enbart vara medlem för att bl a kunna betala lägre priser när du bokar någon av våra utebanor via Matchi. Fyll i det här formuläret för att registrera dig som ny medlem.
 
Medlemskap i klubben för år 2023 kostar följande: 
Junior(18 år): 150 kr
Senior: 250 kr
Familj: 450 kr
 
 
 
 
Upplägg för träningen i vår tennisskola

Vellinge Tennisklubbs träningsupplägg följer International Tennis Federation (ITF) och Svenska Tennisförbundets koncept Play & Stay (www.tennisplayandstay.se) som delar in träning och tävling i fyra nivåer: minitennismiditennismaxitennis och vanlig tennis. På respektive nivå använder vi boll, racket, bana och pedagogik som är anpassade efter ålder, spelförmåga och motoriska samt fysiska färdigheter. Det gör vi för att

  • introducera tennis på ett lättsamt och lekfullt sätt,

  • skapa mer spelglädje genom att möjliggöra längre bolldueller,

  • enklare kunna träna in rätt teknik, då anpassade bollar och banor ger långsammare spel,

  • ge alla, oavsett nivå, glädjen att redan efter några träningspass kunna serva, spela och räkna poäng, samt

  • intressera fler för att delta i tävlingar.

På alla träningsnivåer har vi träningspass som varar i en timme, och träningsgrupper med max fyra elever per tränare. När vi sätter samman grupper, strävar vi alltid efter att eleverna passar ihop spelmässigt, samt även socialt och åldersmässigt.


MinitennisMinitennis rekommenderar vi för alla barn i åldern 6-7 år, samt för nybörjare upp till 10 års ålder.

Minitenniselever har ett träningspass per vecka med flera träningsgrupper på olika banor samtidigt. Ett träningspass inleds med en gemensam samling och uppvärmning. Därefter blandar vi teknikträning med lek (med eller utan boll för att träna bollkänsla och motorik) och enkla tävlingsmoment. Träningspasset avslutas med gemensam lek och nedtrappning med enkel styrketräning. Teknikträningen fokuserar på grundslag (forehand, backhand, volley och serve) och poängräkning.

Minitennis spelar vi på banor i samma storlek som badmintonbanor och med nät som är lägre än vanliga tennisnät. Bollarna är lite större än vanliga tennisbollar och är antingen gjorda av skumgummi eller filt. De är 75 % långsammare än vanliga tennisbollar. Bollarna kallas minitennisbollar eller "Steg 3 bollar" och kan ha olika utseende beroende på tillverkare och material.


Miditennis


Miditennis är avsett för barn som lärt sig grunderna i tennisteknik från minitennis och för nybörjare som är äldre än 10 år.

Miditenniselever tränar ett eller flera pass per vecka, efter eget önskemål. Träningspassen inleds med inbollning och lägger sedan stor fokus på grunslagsteknik (forehand, backhand, volley och serve). Teknikträningen varvas med olika former av enklare spelövningar och match.

För att få ut så mycket tennis som möjligt av träningspasset, behöver alla elever komma före utsatt träningstid (minst 10 minuter) för att värma upp ordentligt inför timmen.

Miditennis spelar vi på vanliga tennisbanor med längden förkortad till ¾ av normal längd. Vi använder vanliga tennisnät. Bollarna är konstruerade som vanliga tennisbollar, fast är mjukare och 50 % långsammare. Bollarna kallas midibollar eller "Steg 2 bollar" och kan ha olika utseende beroende på tillverkare. 

Maxitennis


Maxitennis är avsett för barn som spelat miditennis och nu är redo att ta steget ut och spela med en lite hårdare boll på hela banan. 

Maxitenniselever tränar ett eller flera pass per vecka, efter eget önskemål. Träningspassen inleds med inbollning och lägger sedan fokus på finslipning av grundslag, mer avancerad teknik som t.ex. slice och stopboll, samt mer matchinriktade spelövningar.

För att få ut så mycket tennis som möjligt av träningspasset, behöver alla elever komma före utsatt träningstid (minst 10 minuter) för att värma upp ordentligt inför timmen. För att må riktigt bra efteråt, bör också eleverna avsluta efter träningstimmen med nedvarvning och stretching.

Maxitennis spelar vi på fullstora tennisbanor med vanliga tennisnät. Bollarna är konstruerade som vanliga tennisbollar, fast är mjukare och 25 % långsammare. Bollarna kallas maxibollar eller "Steg 1 bollar" och kan ha olika utseende beroende på tillverkare.


Seniorträning

Vill du lära dig spela tennis, eller har du spelat tidigare och vill hålla igång kroppen?

För seniorer erbjuder Vellinge Tennisklubb

  • tränarledda träningspass i grupper om max fyra personer

  • schemalagd motionstennis tillsammans med andra seniorer

 
Våra sponsorer