SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge Tennisklubb

Har du ett gammalt rack som du kan låna ut några dagar?
2021-06-01 23:17

Nu är det snart dags för vår uppskattade och viktiga prova-på-tennis igen. Då behöver vi lite extra racketar att låna ut. Om du har ett rack att låna ut vore det suveränt om du kunde lämna det senast den 12e juni till din tränare. Om du vill ha tillbaka det, så märk det på tydligt vis.

 

Tack på förhand!

So Tour tävlingar
2021-05-31 09:39
Nöjda spelare

Helgen som gick stod Vellinge TK som arrangör för  So tour tävlingar i klasserna Maxi (under 12) och Midi (under 10). Vi startade med Maxi klassen på lördags morgonen i fantastiskt tennisväder. Det blev hela 26 startande vilket gjorde att vi delade upp det på 2 starttider. 

På söndagen körde vi den yngre Midi klassen. Där hade vi 8 startande som fick lira 4-5 matcher mot varandra.

Sammantaget ett mycket lyckat arrangemang, vädret visade sig från sin bästa sida och det var många jämna fighter på banorna och bra stämning på anläggningen. Vi hade många spelare från klubben som deltog och spelare från Malmö TK, HTK, Lugi, Svedala, Höllviken, trelleborg, Lomma-Bjärred och Kullabygden. Stort tack till alla deltagare, bra jobbat och lycka till med er tennis framöver.

Stort tack till alla som hjälpt till under helgen.

 

Mer bilder finns på instagram och facebook, följ oss gärna där. 

 

Med vänlig Hälsning

 

Fredrik Åkesson

Tävlingsledare/klubbchef

 

 

So Tour tävlingar 29-30/5
2021-05-26 10:45

Till vår stora glädje har vi många deltagare till helgens So Tour tävlingar.

 

Vi inleder med Maxi Touren på lördagen. All information hittar ni på förbundets plattform för tävlingar.

Länk nedan

https://svtf.tournamentsoftware.com/tournament/38182963-4D38-4FD3-B4BC-8A49CE8394BA

 

På söndagen avslutar vi med Midi Touren. All information hittar ni på förbundets plattform för tävlingar.

Länk nedan

https://svtf.tournamentsoftware.com/tournament/0318EAB5-7B6C-4B82-B611-8C373FB65230

 

 

Välkomna till Vellinge Tennisklubb

Tävlingsledaren

En pappas reflektioner - Next Generation i Höllviken
2021-05-24 19:51

Vellinge TK vill passa på att slå ett (tennis)slag för att det är riktigt bra för spelarutvecklingen att delta i tävlingar. Titta gärna på lämpliga tävlingar i de tipsmejl som Fredrik Åkesson mejlat ut och välj ut ett par tävlingar som passar i tid och nivå (A-C). T ex erbjuder Svedala Open nu i början på juni alla klasserna för ålder 9-13 år vilket innebär att alla kan delta och träna på att delta i tävlingar för att utveckla sitt tennisspel.

 

Next Generation i Höllviken spelas på de tre grusbanorna vid Gyahallen. Det var bara 6 anmälda spelare från Vellinge TK, men det blev en mycket framgångsrik helg för Vellinge TK då alla lyckades bli 3a eller bättre.

 

Edward Månsson Remmel och Oskar Åkewall deltog i åldersklass P11B och det blev en final mellan de båda Vellingespelarna som därmed slutade 2a respektive 1a.

 

Erik Åkewall och Melvin Bruhn deltog i åldersklass P13B och de blev 2a respektive 3a.

 

Rutinerade Oskar Löf deltog i den tuffa P15A och missade precis finalen och blev 3a.

 

En pappas reflektioner 

 

Erik har inte deltagit i många tävlingar men ville delta nu när lillebrorsan ville anmäla sig för som han sa: 

– Det kan vara kul och se om jag har blivit bättre på tennis för jag tycker att jag har lärt mig mycket det senaste året.

 

Erik har sista veckorna träningsspelat på Vellinge TK grusbanor en gång i veckan med duktige Melvin Bruhn som han ofta förlorar mot. Vellinge TK erbjuder alla ungdomar att spela gratis på obokade tider och vill man boka tid så köps ett billigt gruskort som innebär att man kan spela mycket tennis! Erik har också varit flitig deltagare på VeTKs matchträning som erbjöds under våren i Södervångshallen. 

 

Jag tror att tennisspel med kompisar och extra träning som VeTK erbjuder i kombination med schemalagd träning ger mycket tenniskunnande. Samtidigt kan ungdomar umgås med jämnåriga och det viktiga är att inte hänga upp sig på om man förlorar eller vinner utan att man spelar (=tränar) med en ”tenniskompis”. De barn som har duktiga tennisföräldrar kan givetvis spela med dem också, men det har ju inte alla och definitivt inte Erik.

 

Erik har blivit en bättre tennisspelare sista året tack vare ovan nämnda aktiviteter och i söndags hade han också en bra dag på tennisbanorna där en tuff utmaning är att själv som ungdom kontrollera den mentala biten eftersom tennis kan vara tufft då det räknas poäng och allt hänger på dig själv och ingen annan. Vi hade bara målsättningen att helst vinna första matchen (planen var att på eftermiddagen provspela ett golfset som Erik ev vill köpa) men Erik lyckades ta sig till final men där var orken slut och det blev en överraskande andra plats! Det blev inget golfset den här söndagen, men vem behöver golfset när man kan vinna så många tennisset!? 

 

Jag vill uppmana alla Vellinge TKs barn och ungdomar att testa att tävla!

Sommartennis 20-24 juni - Ta chansen till extra träning!
2021-05-15 19:20

Under de här 5 dagarna kan du välja att träna mellan kl 9-11, 12-14 eller 14-16.

Minitennis kl 9-10 eller 10-11 erbjuds också under de 5 dagarna om tillräckligt stort intresset finns.

 

Ditt/dina valda pass är samma varje dag.

 

Anmälan kan ske till mer än ett pass. Högst 4 elever/grupp och först till kvarn tillämpas om det behövs.

 

Anmälan: Anmälan görs till nedan mejl senast 8 juni.

 

Nivåer: Sommartennisen är uppdelad i 3 nivåer samt minitennis.

Minitennis

Nybörjare (för dig som inte spelat så mycket)

Fortsättning (för dig som har grunderna i tennis och vill fortsätta spela)

Tävling (för dig som kan tennisen, och ska/har börjat tävla)

 

Grupper & Gruppindelning mejlas ut ca 5-10 dagar innan träningsstarten 20 juni.

Speltider

Träningspass som erbjuds är 9-11, 12-14 eller 14-16 under dagarna.

Vi kan inte garantera ev önskemål om tider då grupperna måste bli jämna och lagom utmanande men ange gärna i ordning vilka pass du är intresserad av.

 

Avgift: 800 kr för ett pass & 1.400 kr för två pass. Minitennisen kostar 400 kr.

Betalning sker efter att du fått faktura/mejl från VeTK. 10 dagars kredittid.

 

Spelplats: Trädgårdsgatan, Idrottsplatsen, Vellinge

 

Frågor: jan.akewall@vellingetk.se eller 0705-25 57 83

Status utebanorna
2021-05-10 10:07
Under andra besiktningen måndagen den 3:e maj, blev det beslutat att våra förvaltare, Green Landscaping, skulle ta över från uppdragsgivaren (Trafik & Fritid) bana 1 och 2, som öppnades upp för träning samma dag. Bana 3 och 4 var ej färdiga för att lämnas över och de är således under Trafik & Fritids vård fortfarande. Slutförandet av bana 3 och 4 skulle ha ägt rum förra veckan men kunde inte genomföras pga av det ihärdiga regnet. I samförstånd med Green Landscaping har vi bestämt att vi öppnar för bokning så fort vi har kunnat genomföra normal träning ett par dagar i rad. Regnet har stoppat oss, men denna vecka spår vi högtryck och sol, vilket borde ge förutsättning för en öppning av bana 1 och 2. Beträffande bana 3 och 4 ligger den fortfarande under Trafik & Fritids vård och färdigställande. Vi hoppas att de slutför denna vecka så Green Landscaping kan ta över och vi kan öppna upp för spel. 
 
Eftersom banorna är helt nya är de också väldigt mjuka. Vid kraftigt regn har de en tendens att bli mycket mjuka. Därför måste vi alla som spelar på banorna tänka oss för och överlämna dem i det skick banorna var när vi startade passet. De kan för ögat se torra ut men vara mjuka när du går på dem. Om vi alla hjälps åt och efter spel försöker fylla igen eventuella hål som uppstår kommer banorna hålla under hela säsongen. 
 
Vi räknar med att öppna upp för bokning i dagarna. Först bana 1 och 2 och sedan bana 3 och 4 när de godkänts av våra förvaltare.
 
 
Njut av kommande tennissäsong och mycket spel på banorna!
 
Bästa Hälsningar
 
Styrelsen och Fredrik
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer